Wachtwoorden

Wachtwoorden, iedereen op het internet gebruikt het dagelijks. Voor e-mail, facebook, twitter, een spelletje of de externe werkomgeving op het kantoor.

Maar hoe zorg je nou voor een veilig wachtwoord? Het begint natuurlijk bij het begin. Hoe korter het wachtwoord, hoe makkelijker te kraken.
Als uw naam deel uitmaakt van het wachtwoord, is het natuurlijk ook makkelijker te raden. Het is daarom aan te raden om een wachtwoord op te bouwen uit kleine letters, hoofdletters en cijfers.
Een belangrijk punt van aandacht is het gebruiken van hetzelfde wachtwoord voor meerdere diensten. Als het wachtwoord van uw twitter account wordt gekraakt,
bestaat er een kans dat hetzelfde wachtwoord op uw e-mailadres wordt geprobeerd. Dit kan u natuurlijk voorkomen door verschillende wachtwoorden te kiezen.

Omdat dit natuurlijk allemaal lastig te onthouden is, heb je daar programma’s voor. Een voorbeeld is KeePass, dit slaat je wachtwoorden op in een beveiligd bestand.
U hoeft dan dus nog maar 1 wachtwoord te onthouden.

Een andere mogelijkheid is om ‘wachtwoord zinnen’ te gebruiken. Je maakt dan van een zin een wachtwoord. Je moet hiervoor wel bij elke site een andere zin gebruiken!
Je zou dan bijvoorbeeld voor je e-mail kunnen gebruiken: ‘Ikgebruike-mailveelvoorhetwerk’ en voor twitter : ‘Ik twitterveelopmijnnieuwetelefoon’.
Deze zinnen zijn makkelijk te onthouden, en toch relatief veilig.

Het is dus belangrijk dat u zorgt voor goede wachtwoorden, in een wereld waar hackers op de loer liggen en informatie zeer belangrijk is.

Informatie over privacy, censuur en allerlei andere dingen op en rond het internet:
Logo